Facebook  Twitter  LinkedIn

Agenda

Gezin in Balans

Een training voor iedereen, waarin je 'systemisch' leert kijken

Vrij en voluit leven! Voor meer balans in je leven, je relatie en in je gezin.

Kindertenen

Voor wie?

Deze training is geschikt voor iedereen!
Of je nu voor jezelf, als partner, als ouder of als professional wilt deelnemen, deze training is er om meer inzicht te krijgen in (problematische) patronen die zich in je leven, je relatie of in je gezin blijven herhalen.
Ook gezinnen en ouders die tegen problemen aanlopen of kinderen thuis hebben met leer- of gedragsproblemen, zullen veel aan deze training hebben.

Maar ook personen met beroepen zoals docenten, psychologen, (gezins-)therapeuten, coaches, rechters, mediators, medici, (HR-)managers e.d. vinden in deze training veel eye-openers en praktische toepassingen die men meteen binnen het werkveld kan inzetten.

Ervaringen van deelnemers

Werkwijze
Dit is een training waarin je leert kijken met een 'systemische bril', waardoor je jezelf en je gezin (en/of je cliënt) op een andere manier waar kunt gaan nemen.
We werken in deze training dus niet met familieopstellingen (familieopstellingen zijn een onderdeel van systemisch werk). Mocht je daar naar op zoek zijn dan verwijzen we graag naar de workshops familieopstellingen.

Je leert:
De training heeft als doel om een dieper inzicht te krijgen in de meer onbewuste ‘lagen’ van gezinnen en families, en in wat mogelijke oorzaken kunnen zijn van problemen en verstoringen.
•    Je leert de mechanismen kennen die werkzaam zijn binnen familiesystemen.
•    Je leert inzicht te krijgen in de onbewuste patronen binnen de familie waarin je geboren bent.
•    Je leert inzicht te krijgen in de onbewuste patronen binnen je huidige gezin of relaties.
•    Je gaat als ouder begrijpen vanuit welke drijfveer en liefde je kind een bepaald gedrag vertoont, waardoor het veel gemakkelijker wordt er anders naar te kijken en anders te kunnen handelen.
•    Je krijgt tools in handen om het geleerde in de praktijk toe te passen.

Door de nieuwe inzichten en ervaringen zul je beter in staat zijn om je eigen (en juiste) plek binnen je leven, je relatie, je gezin van herkomst en in je huidige gezin in te nemen. Daardoor kan er meer balans en rust komen in je leven.

Tijdsduur
De totale training bestaat uit twee dagen, met een paar weken tijd tussen de twee trainingsdagen, zodat het geleerde van eerste dag bezinken kan en al voor een deel in de praktijk van alledag kan worden toegepast. Tijdens de tweede dag gaan we verder en dieper op de stof in en kunnen vragen die in de tussentijd gevormd zijn, behandeld worden.

Aanmelden

Deze cursus is niet bedoeld om je te leren hoe je familieopstellingen kunt begeleiden. Om dat te leren is het nodig een volledige opleiding familieopstellingen te volgen.
Besluit je om (binnen een jaar) na de training Gezin in Balans de opleiding Familieopstellingen te willen volgen, dan wordt het totale trainingsbedrag van € 150,- in mindering gebracht op het bedrag van de opleiding.