Facebook  Twitter  LinkedIn

Agenda

Familieopstellingen & Stembevrijding

Wat is Stembevrijding?
Als je zingt kun je twee kanten op:

  1. Je kunt je best doen om de goedkeuring van anderen te krijgen en daarbij je stem zo te vormen en laten klinken dat (de meeste) anderen het mooi vinden. Dit is de manier waarop we het gewend zijn. Je focus is dan gericht op de buitenwereld en op de ander.
  2. Of je kunt uitdrukken wat er in je leeft, zonder jezelf te forceren, zonder bezig te zijn met wat anderen ervan vinden en je stem op de meest moeiteloze weg van binnen naar buiten laten gaan. Zo druk je jezelf waarachtig uit en geef je jezelf optimale ruimte en vrijheid. Op deze manier ligt de focus op jezelf en de binnenwereld.

Stembevrijding

Wanneer we worden geboren is het gebruik van de stem tijdens het uiten van emoties heel natuurlijk. Ergens onderweg naar het volwassen worden verliezen we deze kunst jammer genoeg vaak. We zeggen niet meer altijd wat we willen zeggen en uiten onszelf meestal op een wijze die geheel past bij onze opvoeding en omgeving. In plaats van ons eigen ‘lied’ te zingen, zingen we het lied waarvan we denken dat anderen het willen horen.  
Stembevrijding is een levenskunst; de kunst van het afstemmen op jouw unieke trilling, jouw essentie. En vervolgens deze stem de ruimte te geven, te bevrijden, en zo jouw unieke geluid te laten weerklinken.


Workshop Stembevrijding & Familieopstellingen

In deze workshop gaan we via Stembevrijding op reis in ons eigen lichaam, ontdekken we lang vergeten klanken en plekken, en leren we waarlijk uiting te geven aan datgene wat in jou leeft en gehoord wil worden. Want onze essentie, onze ziel wil zingen… Dan ontstaan er de mooiste liederen, puur, echt en vanuit het hart.

Omdat klank en trilling bevrijdend werken voor het hele lichaam kunnen vastgezette patronen weer in beweging gebracht worden. De familieopstellingen, die worden afgewisseld met stembevrijding, kunnen daardoor nòg mooier hun helende werk doen.

Wat kan deze workshop je opleveren:

  • Plezier
  • Verborgen klanken in jezelf (her-)ontdekken
  • Meer durf om jezelf uit te drukken en te laten horen
  • Oude patronen loslaten
  • Meer zelfinzicht
  • Meer innerlijke ruimte en vrijheid

Docenten
Elmer Hendrix zal de familieopstellingen verzorgen en Jolanda van Echten de stembevrijdingsoefeningen.